7. ULUSLARARASI İSTANBUL ARAPÇA KİTAP FUARI

7. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı 29 ülkeden 250’yi aşkın yayınevinin katılımıyla 1-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. 

Bu yılki sloganı Sınırsız Bir Dünya olan fuar, dokuz gün boyunca 10.00 - 21.00 saatleri arasında çeşitli konferans, imza günü, şiir dinletisi, söyleşi ve resim sergisi etkinliklerine ev sahipliği yaptı. 

Anadolu Ajansı’na konuşan Fuar Koordinatörü Dr. Muhammed Ağırakça, sınırların suni olduğuna ve kültürün bu suni sınırları aştığına inandığını dile getirirken fuara Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Özbekistan gibi Arap olmayan ülkelerin de katıldığını söyleyerek Arapçanın sınır tanımazlığına dikkat çekti. 

Bu yılki fuarda sosyal entegrasyonu sağlamak amacıyla gençlere ait bir köşe oluşturulurken burada çeşitli projeleri olan üniversitelilerin birbirleriyle fikirlerini paylaşmalarına imkan verildi. Ayrıca fuarda yine entegrasyon çalışmalarının bir parçası olarak Türkçe - Arapça dil köşesi de yer aldı.

Gönüllü psikologlar da dil sorunundan ötürü danışmanlık hizmeti alamayan anneler için fuardaydılar. 

Fuarda düzenlenen etkinlikler kapsamında İADER ve İstanbul Üniversitesi Dil Kültür Kulübü iş birliğiyle de birtakım konferanslar gerçekleştirildi. Buna göre; 2 Ekim’de 12.00 - 13.00 saatleri arasında Dr. Zeynep Ertürk'ün Modern Dilbilim Yaklaşımları Işığında Arapça Öğretimi başlıklı konferansı ile aynı gün 13.00 - 14.00 saatleri arasında Doç. Dr. Cahid Şenel'in İnsan-ı Kamil ile Homo Impudens Arasında: İnsan Nedir? başlıklı konferansı gerçekleştirildi.

Fuarın son günü olan 9 Ekim’de ise 12.00 - 13.00 saatleri arasında Dr. Öğr. Üyesi Abdulsettar Elhajhamed, Osmanlı Döneminde Arapça Şiir Nazm Eden Türkler başlıklı sunumunu, 13.00 - 14.00 saatleri arasında da Dr. Öğr. Üyesi Fatma Zohra Bouzidi, Sömürülebilirlik Kavramının Çağdaş Yorumu: Cezayirli Filozof Malik Bin Nebi Örneği başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Fuarda gerçekleştirilen diğer etkinlik ve projelerle ilgili ayrıntılı bilgi almak için haber linkine buradan ulaşabilirsiniz.


Fuarın resmi Instagram hesabına buradan, Facebook hesabına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önceki
Önceki

FAS’TA GÖÇMEN EDEBİYATI ETKİNLİĞİ

Sonraki
Sonraki

SURİYELİ ÇEVİRMEN HÂLİD EL-CUBEYLÎ İLE RÖPORTAJ